tiistai 29. syyskuuta 2015

Salla Simukka: Lumikki Andersson trilogia

Punainen kuin veri. Innolla odotin Simukan uusinta kirjaa, eikä tarvinnut pettyä. Mukaansatempaava tarina veti heti mukaansa ja päähenkilö oli monipuolinen ja hänen taustaansa valotettiin pikkuhiljaa, paljastamatta kaikkea. Kansainvälinen huumekuvio oli ehkä vähän heppoinen ja vaikea kuvitella sen maailman raakuutta Tampereelle, mutta muuten jännittävä ja verinenkin tarina. Lumikki Anderssonin jatkovaiheita jää kovasti odottamaan.  

Valkea kuin lumi. Lumikki Anderson-sarjan toinen kirja. Tapahtumapaikkana Praha jossa Lumikki viettää hyvin ansaittua lomaa, joka ei kovin kauaa ole lomaa, vaan muuttuu pakenemiseksi tappajilta ja oudossa lahkossa asuvan ehkäsiskon pelastukseksi. Jännittävä kirja jonka jälkeen jää odottamaan kolmatta osaa trilogiasta. En ihmettele että sarjan käännöoikeudet on myyty 33:n maahan!  

Musta kuin eebenpuu. Lumikki on palannut Tampereelle ja ilmaisutaidon lukioon, jossa oppilaat valmistelevat Lumikki-näytelmää sovitettuna nykyaikaan. Lumikilla on myös uusi poikaystävä Sampo joka vähän piristää synkkää marraskuuta ja Lumikin synkkää mieltä. Kirjassa Lumikille selviää pelottavien käänteiden kautta kuka on ystävä ja kuka vihollinen, kuka on rakastettu ja mitä menneessä oikein tapahtui. Jännittävä ja hyytäväkin tunnelmaltaan ja upea kasvutarina jossa saadaan vastauksia kaikissa kolmessa kirjassa oleviin avoimiin kysymyksiin.
Loistava lopetus Lumikki Anderson-trilogialle!

 

2 kommenttia:

  1. Liian vähän on tullut nuortenkirjoihin perehdyttyä, mutta nämä Lumikit aikanaan luin kaikki peräjälkeen ja tykkäsin. Aika rankoista aiheista mielestäni nykyään nuorille kirjoitetaan, mutta eipä maailma tietenkään ole pelkkää pumpulinpehmeyttä todellisuudessakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osa on aika rankkaa, kuten nälkäpelit ja muut dystopia-romaanit, mutta on onneksi tarjolla höttöäkin sitä kaipaaville :) Nuortenkirjojen taso on onneksi niin korkea että sitä lukee aikuinenkin ihan mielellään. Suosittelen Annukka Salaman kirjoja kokeilemaan!

      Poista