perjantai 27. maaliskuuta 2015

Julie Berry: Kunnes kerron totuudenErikoinen, kiehtova kirja! Suosittelen yläkouluikäisille ja aikuisille. Kirjoitustyyli aluksi vähän häiritsi, mutta siihen tottui nopeasti ja tarina vei mukanaan. Kirjassa oli useita lyhyitä kappaleita tai lukuja, mikä toisaalta helpottaa jos haluaa lukea vain pienissä pätkissä.
Tässä kirjassa eletään historiassa, jossain melko kaukana, ehkä Pohjois-Amerikan mantereella ja se kertoo mykästä tytöstä ja hänen salaisuuksistaan ja siitä mitä hänelle tapahtui, hän ei sitä oikein itsekään tiedä, mutta saako hän sen selville?


Neljä vuotta sitten Judith ja Lottie katosivat. Kaksi vuotta myöhemmin Judith palasi, mutta yksin. Lottien ruumis löydettiin joesta. Vain Judith tietää, mitä tapahtui, mutta hän on mykkä, hänen kielensä on leikattu pois. Silti Judith on täynnä äänetöntä puhetta, vihaa, muistoja, kaipuuta ja ennen kaikkea pakahduttavaa rakkautta lapsuudenystäväänsä Lucasia kohtaan.

Lucas on menossa naimisiin kylän kaunottaren, Marian, kanssa, kun tulee tieto, että vihollinen on hyökkäämässä. Maria rohkaisee Judithia opettelemaan puhumaan. Vähitellen salaisuudet alkavat paljastua ja Judithin elämä muuttuu draamaattisella tavalla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti