keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Rick Yancey: Viides aalto
Viides aalto. Tässä dystopiassa maailmasta on kuollut suurin osa ihmisistä ja eloon jääneillä on vaikeaa tietää kehen voi luottaa vai voiko kehenkään. Muukalaiset ovat aiheuttaneet ihmiskunnan joukkokuoleman ja vain sitkeimmät ja rohkeimmat on jäljellä...miten käy maailmassa jossa kaikki on taistelua ja kaikki on toisin?

Eräänä kauniina päivänä avaruusalus ilmaantuu taivaalle ja sylkee sisuksistaan neljä ilmestyskirjan ratsastajaa, jotka syöksevät ihmiskunnan tuhon partaalle. Maailma tai oikeastaan ihmisyys ovat vaarassa tuhoutua: ensimmäisenä katkeavat sähköt. Toinen tuhon aalto on tsunami, joka pyyhkäisee suuren osan ihmisistä mukanaan. Kolmantena tulee rutto, joka tappaa lähes kaikki aiemmista aalloista henkiin jääneet. Neljäs aalto, Vaimentajat, viimeistelevät ihmiskunnan rippeet tuhoonsa.

Päähenkilönä teoksessa seurataan 16-vuotiasta Cassieta. Hän kertoo aiemmista tapahtumista takautumina, myöhemmin kerronta siirtyy kokonaan nykyhetkeen. Alussa oli perhe: äiti, isä ja pikkuveli Sam. Nyt on enää veljeään etsivä Cassie, joka yrittää selvitä maailmassa, vaikka pelisäännöt ovat muuttuneet...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti